Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com

Senast ändrad 2006.07.18

Susanne fotograferar sig själv i spegeln, augusti 2003

Mina fotonJag fick min första kamera, en Kodak Instamatic, sommaren jag var 10 år. Sen dess har det blivit både svartvita foton, färgbilder och diabilder. Jag har också hunnit med en hel del mörkrumsarbete med svartvita bilder. Kamerorna har bytts ut ett antal gånger, nu senast till en digitalkamera. Innan dess fick jag nöja mig med en Pentax systemkamera som jag införskaffade 1985. Men de sista rullarna jag tog blev katastrofalt dåliga. Kameran hade ju varit med om en hel del äventyr i tropiskt klimat med sandstormar och svampangrepp. Räkneverket hade gett upp sedan länge och nu var det ljusmätarens tur att lägga av.

Hösten 2001 började jag undersöka priser på digitalkameror och var i full fart med att lära mig en del om vilken modell som skulle passa mig bäst. På en liten lapp vid datorn hade jag antecknat namnen på dessa modeller. Jag pratade nog en hel del hemma med äldste sonen om dessa modeller och att snart, snart, så hade jag nog tillräckligt med slantar ihopsparade för att kunna inhandla den där efterlängtade digitalkameran. Precis innan jul hade jag tänkt ge mig iväg och köpa kameran när sonen rådde mig att vänta till efter jul och en eventuell rea. Okey, sa jag.

Ett par dagar före jul kom min f.d. man från Italien och med sig hade han ett litet fyrkantigt paket. Det visade sig innehålla en Olympus C3020, en av de modeller jag antecknat på min lilla lapp och som sonen sedan hade tagit hand om för att meddela sin pappa vad hans f.d. fru önskade sig i julklapp.

Av följande bilder har jag scannat in dem från Stockholm och en del av Skånebilderna, medan övriga är tagna med den nya digitalkameran. Några av bilderna är ganska stora så sitter du med modemuppkoppling kan det ta lite tid att ladda ner dem.

Fr.o.m. år 2003 har jag lärt mig lite mer om bildbehandling och därför är de senare (framför allt Gotlands-, blomster- och Finlandsfotona) komprimerade till mellan 20 och 45 kB.Eslövsbilder, 14 foton
Malmöbilder, 9 foton
Skånebilder, 11 foton
Gotland 2003, 8 foton
Stockholmsbilder, 3 foton
Blomsterkompositioner, 7 foton
Skanör/Falsterbo 2004, 10 foton
Värpinge 2004, 6 foton
Botaniska trädgården i Lund 2004, 10 foton
  Danmark, 1 foto
Finland 2003, 4 foton
Italien, 3 foton
Rom juni 2004, 10 foton
Florens juni 2004, 10 foton
Italiensk jul och nyår 2004/05, 22 foton
Tulpaner på tivoli i Köpenhamn, 16 foton

Sverigesidorna Hundralista Baksidan Skolsidorna
Ringsidan Resesidorna Tillbakasidan