Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com

Senast ändrad 2006.07.18

Skolingång

Skolsidorna

Trots att jag efter nio års grundskola tyckte att det fick vara nog med skola, blev det i skolans värld jag hamnade som vuxen. Och att jag hamnade på högstadiet skulle jag väl aldrig ha kunnat tro när jag själv befann mig där - det var den skoltid jag avskydde allra mest. Till råga på allt arbetar jag nu på samma skola jag lämnade 1973 som uttråkad och skoltrött elev! Kanske är det något slags revanschbehov jag har, vem vet. Nåja, jag trivs mycket bra med läraryrket även om det är fruktansvärt tidskrävande emellanåt och att det gör att mina egna barn ofta kommer i kläm.

De ämnen jag utbildade mig i blev matematik, fysik och geografi, även om jag önskade att det funnits en kombination med matematik och franska när jag valde mellan olika ämneskombinationer. Numera undervisar jag i fem ämnen, förutom de jag har utbildning i så försöker jag även bibringa mina elever kunskaper i biologi, kemi och teknik. Under två läsår hade jag också undervisning i spanska, men den undervisningen har nu lagts ner, tyvärr. Det var väldigt inspirerande att ha de eleverna som själva hade valt att läsa ytterligare ett ämne och inte var tvingade att vara med.

Vårterminen 2001 gick jag en fempoängskurs i teknik som inspirerade mig att skriva ner några tankar om teknikens betydelse i samhället: Tekniktankar och vattentankar. Texterna har också blivit publicerade på Malmö Högskolas hemsida. Under 2003 läste jag fortsättningen på denna kurs då jag tog en hel del bilder.

Vill du se hemsidan som jag låter mina elever hämta information från så hittar du den under Susannes skola. Den öppnas i nytt fönster. Det är dessutom den sida jag håller mest uppdaterad.

Våren 2002 gick en av mina klasser vidare i en tekniktävling. Det kan du läsa om under Teknikåttan.Sverigesidorna Baksidan 100-lista Ringsidan
Fotosidan Resesidorna Tillbakasidan