Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Julfirande


León, julafton 1990

Hej mamma!

Tackar för brev och julkort som kommit. Tiden bara rusar iväg och jag har inte fått skrivet något på sistone, inte ens några julkort. D tar mycket tid även om vi är två om honom. Han håller på att undersöka hela huset och har fullt upp att göra. Kryper precis överallt, och fort går det. Plantorna är han på allt som oftast och vill stoppa bladen i munnen. Dörrarna till skåpet där vi har (hade) porslin öppnar han och drar ut allt på golvet och kryper in i skåpet. Vi har nu lämnat bara plastburkar där och lagt in hans leksaker. Han kryper uppför trappan och kan nästan ta sig nerför den också. Vattenkranen som finns på andra sidan köket blev en stor upptäckt som vi har filmat på video. Han reser sig upp med hjälp av allt och går längs bänkarna. Ibland släpper han en hand och står lite vingligt. Och det händer också att han glömmer sig och släpper även den andra och förstås dråsar han i golvet. Hans stora förtjusning är att tugga på skor och speciellt K:s badskor som K släpper på golvet när han sätter sig vid bordet. K:s rum (bredvid oss) är också jätteintressant att krypa in i.

......

I kväll ska vi iväg och fira jul hos den italienska barnläkaren som vi tidigare har anlitat. Det blir vi tre, K, D, N och N och G och R. E har gjort i ordning en gödkyckling med potatis i ugn och 'Tiramisù', en italiensk efterrätt. Jag värmer glögg gjord på rödvin, kryddnejlikor, kanel, socker och russin (det smakar nästan som riktig glögg). G bidrar med 'ceviche', rå fisk i citron, tomat, lök m.m. Vad de andra gör vet jag inte riktigt, men det blir då inte sill, köttbullar och skinka.

D får två julklappar bara. Vi inga. Det är skönt att slippa hysterin som ni har där. Det är mycket jul- och nyårsfirandet som gör att vi inte åker förrän i januari.

Nej, nu ska vi bada D och så ska vi väl tänka på att ge oss iväg och 'fira jul'. Hoppas att du just nu har det bra hos mormor i Finland. Det här får du kanske inte läsa förrän nästa år.

Ett försenat God Jul och Gott Nytt År från oss alla till dig. Jag ringer väl från Italien när vi kommer dit. Kramar från Susanne, E och D.Nicaraguasidorna Förra brevet   Alla brev