Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Sista jobbet, D och sjukdomar


León, 1/12 -90

Hejsan mamma!

Sitter nu i vår nya gungstol som vi fått gjord hos en snickare här i León för 50 dollar. Nu har han fått i uppdrag att göra en till som E ska ha.

D har vi stängt in i en hörna av rummet mot gatan med hjälp av de två bänkarna som vi lagt på kant. Och så har vi en matta från Guatemala på golvet. Där kryper han omkring bland sina leksaker. Fast mest ställer han sig upp med hjälp av bänkarna och går längs dem. Och leksakerna kastar han ner på andra sidan bänken så man får med jämna mellanrum plocka upp dem. Ensam vill han inte vara, men accepterar om man sitter så att han ser en. Men annars roar han sig själv ganska bra. Släpper man ut honom på golvet kryper han runt överallt och undersöker allt han kan hitta. Han kan redan klättra uppför trappan. Och så blir han förstås alldeles svart eftersom det är omöjligt att hålla perfekt rent på golvet. Men nog försöker vi städa lite oftare nu. På sin halvårsdag fick han en öroninfektion och det rann var ur ena örat på honom och han hade jätteont. Vi fick antibiotika till honom och det gick över, men så blev han förkyld igen och en ny öroninfektion. Nu får han sulfa, som en italiensk läkare skrev ut till honom. Och redan är han bättre.

......

Den 7/1 åker vi med Aeroflot till Moskva. Där stannar vi en natt och sen tar vi ett plan till Zürich för att därifrån åka tåg till Italien. SVS betalar bara motsvarande billigaste flyg till Sverige bara för att jag inte åker till Sverige. Hade jag gjort det, hade de betalt priset för KLM, vilket är dubbelt så högt.

Så har K kommit tillbaka och bor här hos oss. Känns som förr igen. När vi äter frukost sitter D i babysittern och tittar ut K ordentligt. Han undrar säkert vad K är för en. Det verkar som om R ska ta över det här huset och K letar efter ett rum någonstans.

Igår var sista dagen jag jobbade. Hela den sista veckan har jag åkt till en liten by utanför León och haft kurs i fysik med den svenska labutrustningen. Det var det sista. Nu har jag fyra veckors semester innan kontraktet slutar den 29/12. Då ska vi försöka packa allt och skicka med Aeroflot. Flygfrakt, som kostar 3,20 dollar per kg.

Och här i Nicaragua går regntiden mot sitt slut. Temperaturen håller sig strax under 30 grader och det känns betydligt svalare.

Annars börjar Nicaragua förbereda sig inför alla helgerna. Den 7/12 firas 'La Purísima' och sen blir det avslutningsfester överallt innan jul och nyårsfesterna. Under 'La Purísima' ska vi spela in en video igen och så skickar vi den till er.

Nej, nu börjar D bli lite gnällig och uttråkad. Vi ska gå ut en sväng så blir han på bättre humör.

Ha det så bra och kram till er alla från Susanne, E och D.Nicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev