Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Strejker och tårgas


León, 27/7 -90

Hejsan mamma!

Vi har precis varit ute en runda och bl.a. till TELCOR där det låg brev från Italien och Sverige. D somnade mot E:s axel och nu sover han gott i sin lilla spjälsäng med myggnät över och fläkten på för fullt. Oj, nu börjar han skrika. Ron varar inte länge.

Nu har han fått mat och sitter i baby-sittern som en gång varit C:s. Allt går i arv bland volontärerna här. B har också hunnit ha den före mig och sen blir det U:s tur (UBV:are i Ciudad Darío).

Jag hoppas att regnen ska ha kommit igång lite bättre när du kommer, för nu är det nästan olidligt varmt och fuktigt. Svetten bara rinner av en. D har massor av värmeutslag och även jag har fått det i år. Jag sover numera med fläkten på för att stå ut. Men kommer bara regnen så blir det genast svalare. Det borde ha regnat mer än så här.

E jobbar just nu i mörkrummet som vi har inrett i det första rummet, och håller på att ta fram foton på D som vi tagit i svart-vitt. De verkar bli jättebra. Får se om det blir några att skicka med det här brevet.

Det har varit väldigt många strejker men nu hoppas jag att det ska ta slut snart. Flygplatsen stängs nästan alltid när det är strejk och postgången drabbas också. Sista gången nu i juli gick det allt lite hett till. Bankhörnan här i León nära oss hade ockuperats av de strejkande och deras anhöriga och polisen försökte utrymma, men jag tror inte de ödslade på krafterna precis. I alla fall så slängde de iväg en hel del tårgasbomber. En kväll hamnade de utanför vårt hus och vi fick in massor av gas och var tvungna att fly. AM råkade vara på besök så vi fick en fristad hos henne över kvällen tills det värsta vädrats ut.

Under denna sista strejk tror jag att sex personer dödades (dock ingen i León). Om jag förstått det hela rätt så har det fått ganska stor uppmärksamhet i svensk massmedia. Men, har det sagts något om att bara under juni månad så dödades 80 personer i Guatemala av militär?

Kram från Susanne, E och D.Nicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev