Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

D


León, 28/5 -90

Hej igen mamma!

Här får du en filmrulle med de första fotona på D. Fotona är tagna från det D var 4 dagar tills han var 19 dagar. Jag hoppas det syns hur snabbt han har vuxit.

När han var drygt två veckor gammal gick vi till 'Centro de Salud' (vårdcentral) och fick honom kontrollerad och så fick han bcg-vaccination. Enligt den vågen hade han gått upp 850 g och ökat 3 cm i längd sen födelsen. Jag tycker det verkar lite väl mycket.

Oj, du skulle sett hur E och D har somnat i gungstolen. De ligger mage mot mage och D har grabbat tag i E:s skägg. Annars är det inte mycket han sover. Han är vaken en stor del av dagen. På nätterna sover han oftast bra.

Nu äntligen har regntiden börjat, efter en otrolig värmebölja, och det har blivit mycket svalare. D hade en hel del värmeutslag innan, men de börjar försvinna nu. Ändå har han endast varit klädd i sina tygblöjor. Idag har vi faktiskt satt på honom strumpor för han kändes lite kall om fötterna.

I måndags blev D förkyld och näsan började rinna ordentligt på honom. Jag blev allt lite rädd och orolig med tanke på hur liten han är. Och så fick han förstås svårt för att suga ordentligt. men idag är det nästan över, tack och lov.

Idag fick jag paketet med brev från er och kläderna från J. Tack så mycket. Han klär faktiskt jättefint i mössan. Jag hoppas att allt är över för J nu och förstås att allt har gått bra och slutat lyckligt liksom för mig. Fast det har det väl för i Sverige har man betydligt större resurser än här. Tänk i hela landet finns endast en enda respirator - donerad av Sverige.

En annan sak som D har drabbats av är svamp i munnen. Vi tvättar honom med en näsduk kokt i vatten och så har vi fått droppar som jag tror är nån slags antibiotika. Nu är han nästan bra. Annars växer han så det knakar och verkar allt vara lite 'egen', säger ifrån så fort något inte passar.

Kram till er alla där från oss tre här.
Susanne, E och D.Nicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev