Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Strömlöst


León, tisdag kväll 17/10 -89, kl. 18.15

Hejsan mamma!

Nu sitter jag ensam i Casa Rosada i en gungstol i köket och vid två stearinljus, eftersom strömmen gick i morse och ännu inte har kommit tillbaka. För en liten stund sen gick E, K och P (tillfäligt boende här - svensk kemist som hjälper K) till stadion för att se på baseball. Där finns ström. Jag orkade inte följa med, är alldeles för trött och ska nog snart gå och lägga mig. Brukar faktiskt gå och lägga mig redan vid 20 - 20.30 numera och somnar med en gång.

I eftermiddags var jag hos L för andra gången. Det blev bara en liten minikontroll, eftersom hon är sjuk och det var hemma hos henne. Barnet är ovanligt stort säger hon. Hoppas bara att det inte är en jättebaby. Risken är väl stor med en sådan pappa. Blodtrycket har sjunkit lite och det är bara bra, det låg för högt innan. (Oj, oj, nu kom strömmen. Fantastiskt!) Och jag mår väl ganska bra förutom illamående och trötthet. Har faktiskt bara kräkts två gånger på hela tiden, men är ofta illamående, och det är lite jobbigt. Men du har rätt när du säger att det hjälper att äta ofta och lite. Jag kan över huvudtaget inte äta mycket åt gången så det måste bli ofta. Och det fast magen börjar växa ganska ordentligt. Redan är en del kläder för små. Jag har ju passerat 12 veckor nu.

......

Igår skrev E och jag kontrakt på ett nytt hus, dit vi flyttar i november. Det ligger bara ett kvarter ifrån MED och är mycket mer välhållet än det här. (Nu hann strömmen försvinna och komma igen.) Fram till december nån gång kommer P att bo hos oss, eftersom K åker. B håller på att leta hus med andra människor nu.

......

Hoppas att du förbereder J ordentligt på hur det är här, så hon inte får en chock av smutsen och kackerlackorna. Glöm inte sprutor och klorokinintabletter!

Förresten, en sak till: Kan du inte fixa en sån där liten bok som jag vet finns med en massa namn. Vi försöker hitta på namn till vårt barn, men det har inte lyckats nåt vidare. Vi vill hitta något som kan uttalas både på spanska, italienska och svenska. Det verkar allt lite svårt.

Nej, nu sitter jag bara och gäspar här. (Och så gick strömmen igen!) Hej då och kram från oss båda till dig.Nicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev