Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Barn och bostadsbyte


León, 12/9 -89

Hej mamma!

Nu sitter jag på kontoret och har lite tråkigt. Klockan är snart halv elva på förmiddagen och sen 7.30 har jag hållt på att skriva en rapport om fysikkurser som jag höll förra veckan. Jag är trött och hungrig och går väl snart hem för att inte känna mig alltför dålig.

Det är inte klokt vad jag är trött egentligen. Jag sover och sover och är ändå alltid trött och alldeles matt i hela kroppen. Är det verkligen normalt att man blir så trött när man är gravid? Och får jag inte mat i mig med jämna mellanrum blir jag ännu mattare och nästan svimfärdig. Ja, jag trodde nog att det skulle kännas lite bättre än vad det gör att vara gravid. Brösten värker, jag måste springa och kissa för jämnan och är ganska irriterad på allt och alla. Det känns alltså inget vidare och jag hoppas verkligen att det blir bättre, jag är ändå bara i åttonde veckan. Den 19/9 ska jag på min första kontroll, hos L, som är barnmorska, så det känns bra. Slutat röka har jag också gjort, fast det sa jag kanske på telefon.

E tillbringar mer tid i Río Grande nu. Just nu är han i farten med att måla skolan där och han har förberett en del för vattenprojektet. Men på helgerna kommer han alltid hem och håller mig sällskap, fast jag oftast är så trött att jag inte orkar göra något. Bara en enda gång har vi varit i Poneloya, sen vi kom hem igen.

Vi har så smått börjat leta efter ett nytt hus, eftersom kontraktet på det vi har nu går ut i och med novembers slut. Vi vill inte gärna förlänga det, eftersom värden är lite knepig. Han vägrar laga taket till vårt rum där det regnar in ganska ordentligt. På lördag ska vi gå och titta på ett hus som M har tipsat oss om. Jag tror det blir bara E och jag som kommer att bo tillsammans. B har fått andra kompisar och vill nog inte fortsätta att bo med oss, speciellt inte nu när vi ska ha barn. K åker ju till Sverige på ett halvår så han kommer inte heller att bo med oss. Men han kommer tillbaka igen och då får vi se.

Er resa har jag inte beställt än, men det är nog ingen brådska. I slutet på månaden åker jag nog till Managua och fixar det. Jag kommer inte att hämta ut och betala biljetterna förrän i början på december och ända fram tills dess kan man ändra utan kostnad.

I december kommer antagligen några kompisar till E hit, så det kanske blir lite trångt i början av januari, men det ska väl gå bra.

Ha det så bra och kram från Susanne och E.Nicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev