Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Växande mage och äktenskapsregistrering


León, 4/5 -89

Hej mamma!

Nu har resan blivit ändrad. Igår var E och jag i Managua igen. Priset med KLM har höjts till 1600 dollar, så vi åker med Iberia i stället, men då har vi ingen biljett mellan Köpenhamn och Milano. Torsdagen den 15 juni kl. 14 landar vi på Kastrup med Iberias flyg. Fram till midsommar stannar vi hos dig och jag tänkte vi kunde hyra en bil och åka runt i Skåne och visa E olika platser. t.ex. Kullen och några skånska slott. Vi får väl se vad det kan bli.

Så kan jag berätta att min mage har växt ordentligt, men det är inte p.g.a. graviditet, utan det är parasiter som förökar sig. Förra veckan tog jag en kur med amöbatabletter, men blev liggande i sängen alldeles färdig av diarréer. Det var knappt jag kunde äta, och inte ens röka, så dålig kände jag mig. I fredags kväll for E och jag till en italiensk läkare och han tittade lite på mig och kände på magen. Eventuellt har jag magkatarr också, en effekt av amöbatabletterna eller parasiterna. I alla fall så lämnade jag in avföringsprov i tisdags och svaret blev två sorters parasiter och en amöba. E lämnade också prov, men han hade ingenting, konstigt nog. Han som dricker vattnet i Río Grande, jag gör det inte.

Nåja, i morgon ska jag få ett recept på tabletter som ska hjälpa mot en av parasiterna, eventuellt de andra också, så jag hoppas att de ska försvinna så småningom, för det känns lite jobbigt med den här svullna magen och den nästan ständiga värken som jag har. Det roliga är att alla frågar mig om jag är gravid och det ser ju faktiskt ut så.

Igår var vi i Managua. Förutom att fixa flygbiljetterna, så hann jag med att hämta pengar på banken och så gick vi till 'Registro Civil' för att få stämpel och underskrift på vårt vigselbevis från León. Det är en fruktansvärd pappersexercis för att få äktenskapet ordentligt legaliserat. På måndag ska papperet hämtas och därefter ska det till Utrikesministeriets konsulära avdelning och få ytterligare stämplar och namnteckningar. Inte förrän då kan vi legalisera det på våra ambassader, eventuellt i respektive länder. Får se om vi hinner med allt innan vi far.

Ja, då var det inget mer. Ha det så bra, sköt om dig, hälsa alla och så ses vi den 15/6.

Kram från Susanne och ENicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev