Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Nya arbetskamrater och E


León, 1/3 -89

Hej mamma!

Nu är det kväll och jag sitter här i köket i gungstolen. E har precis gjort i ordning kaffe som jag sitter och njuter av. B sitter vid köksbordet och skriver en rapport och min chef sitter också där och läser tidningen. E springer mest omkring och fixar en massa. Katten, den stora, ligger vid det stora kylskåpet, och den lilla ligger bakom. Det är bara en av kattungarna som har överlevt, den svart-vita.

Igår åkte E, N och jag till Managua. Vi var på italienska och svenska ambassaderna och fixade papper. Mitt personbevis blev översatt. Vi hade ännu inte berättat för någon att vi ska gifta oss, men N började undra när vi åkte till ambassaderna, så vi fick berätta det. Hon blev alldeles till sig och senare på eftermiddagen fick hon mig till att köpa en jättefin, vit klänning som jag ska ha på mig. Den kostade 77 000 córdobas. Kursen är fortfarande på 4 250 córdobas för en dollar.

Så idag på eftermiddagen åkte E, jag och N till K på hans jobb och 'kidnappade' honom och fortsatte till 'el juzgado', där vi fick fylla i ett papper och lämna våra papper. N och K blir bröllopsvittnen. Inte förrän vi var där berättade vi för K vad det rörde sig om och han trodde först inte på oss. Sen for vi till inrikesministeriet med alla papper. Vad de ska göra med dem vet jag inte. På fredag ska E hämta dem igen och åka tillbaka till 'el juzgado' och bestämma datum. Det blir nog den 21/3, vårdagjämningen. Det är i påskveckan, så vi vet inte om de jobbar.

Ja, det känns väldigt konstigt. Det har gått så snabbt alltihop. Vi lärde känna varandra i juli, men det sa inte 'klick' förrän i december och sen dess har vi knappt varit ifrån varandra.

Ja, sen ni hade åkt började jag jobba igen. Den första veckan blev inget gjort, för ingen visste nånting. Vi har fått ett nytt kontor och nytt folk. Jag har äntligen fått en 'contraparte', dvs. en tjej som är fysiker, som jag ska jobba med. Hon verkar jättebra och det kommer nog att bli ett fint år. Förra veckan åkte vi flera stycken från MED för att delta i en centralt anordnad kurs i San Marcos, nära Managua. Det var bra där - man har ändrat kursplanerna till det bättre och det blir väldigt många experiment i fysik. I morgon börjar vi med en kurs för lärare i den här regionen, som jag och H (min 'contraparte') ska hålla. Det ska nog gå bra. vi ska hålla på i fem dagar.

Kram från Susanne.Nicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev