Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Kursplanearbete, Lena Hjelm-Wallén på besök, La Casa Rosada och Teatro Rubén Darío


León, onsdag kväll, den 30 november 1988

Hejsan mamma lilla!

Jaha, nu sitter jag här igen vid skrivmaskinen och skriver. Klockan kan väl vara sex ungefär, för solen har gått ner precis. Det är ljumt i luften och vinden fläktar lite lagom då och då. Det är inte alls så varmt även om regnen har slutat. Klimatet som är nu tycker jag nog är det perfekta. Tror att temperaturen ligger mellan 25 och 30 grader, kanske något mer på dagarna.

......

Har jag nu förstått det rätt, att du och I anländer till Managuas flygplats, som heter 'Augusto César Sandino', onsdagen den 11 januari kl. 8 på morgonen med flygbolaget Iberia?

......

Annars är allt bra med mig. Just nu jobbar jag för fullt med att skriva en kursplan för en kurs som jag ska hålla nästa år för alla regionens fysiklärare varannan lördagförmiddag med början i april. Kunskaperna i fysik hos lärarna är ju på många håll så urusla. Det kommer att bli i nivå med gymnasiekursen i Sverige.

Lördagen den 19/11 kom biståndsminister Lena Hjelm-Wallén till León och vi hade ett litet möte med henne och den svenska delegationen som hon hade i sällskap. Så nu har jag för första gången pratat inför en minister. Jag berättade kort om mitt jobb här och kritiserade sättet på vilket man hade överlämnat den svenska laborationsutrustningen till de nicaraguanska skolorna, dvs. utan att se till att de som ska använda den fick någon utbildning. De andra svenskarna tyckte att det jag sa var bra, men jag själv var jättenervös. Efteråt var vi på en restaurang och åt lunch och då deltog också representanter för FSLN.

Nu har vi också klart med var vi ska bo framöver. K, B och jag ska flytta till ett litet rosa hus bara några kvarter härifrån. Vi har fått kontraktet klart idag och kan flytta in fr.o.m. i morgon. Men det kommer att bli senare för ännu blir vi inte utkörda härifrån och vi trivs alldeles för bra här. Men till jul ska vi i alla fall ha kommit till ro i vårt nya hem, där vi kan bo åtminstone ett år framåt. Så när ni kommer så får ni bo hos oss, det finns precis plats för er.

Nu till helgen åker jag till Managua för att vara med på en konsert med svenska och nicaraguanska grupper för att fira restaureringen av 'Teatro Rubén Darío', som svenska Tältprojektet har hjälpt till att finansiera. Jag tror att det kommer att sändas mycket i svensk TV om vad som händer. Här visas också en del om Sverige just nu och det blir också en svensk filmvecka.

Jaha, nu var det slut. Ha det så bra, hälsa alla och en stor kram från mig.

SusanneNicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev