Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Förkylningar och malaria


León 1/11 -88

Hej igen!

Glömde skicka med det här födelsedagskortet när jag skrev brevet i förrgår och det har redan gett sig iväg till Managua. Så nu postar jag det här i León och hoppas att det kommer fram. Kortet föreställer en nicaraguansk kvinna som gör tortilla, majsbröd, som man äter till alla måltider. Förklät som hon har på sig ser man på många kvinnor och även utseendet är typiskt nicaraguanskt. Däremot ser det väldigt rent ut omkring henne, vilket det aldrig brukar göra.

Kortet fick jag tag på på 'Feria de la Solidaridad', som jag tror jag har berättat om i ett tidigare brev.

Och så vill jag också be dig ta med en stor paket med näsdroppar i dospipetter eftersom jag snart använt slut på dem jag hade med mig. Har väl hunnit med ca fyra förkylningar i vinter. Den senaste, veckan före orkanen, då jag låg i 39 graders feber i två dagar. Alla trodde att det var malaria, för först hade jag inga symtom alls på förkylning utan bara feber.

Ja, apropå malaria, så hoppas jag att det går bra med alla vaccineringar och glöm inte malariatabletterna, det finns mycket malariamygg här. Längre norrut, vid Chinandega, lär det finnas klorokinresistent malaria. Här inne i stan finns mygg bara vid den lilla ån som flyter genom stans södra delar. Där jag bor finns knappt några alls, så jag har inte fått användning för allt myggmedel jag hade med.

Kram, SusanneNicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev