Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


 

Achuapa, Río Grande, Corinto och Chinandega


Fredag 19/8

Jaha, då får det bli några rader igen, men sen kommer nog brevet iväg till Managua på söndag, eftersom jag får besök därifrån i morgon av B, vår koordinatör. Också Å ska komma i morgon och sen ligger de över till söndag.

Jag for som sagt iväg till Achuapa i onsdags och det var vackert. Körde över Río Grande, en otroligt stor flod, som t.o.m. hade vatten. Under torrperioden finns annars inte vatten i floderna.

Och igår åkte jag för första gången till Corinto, hamnstaden. Efter skolbesök hann jag gå en sväng på 'playan', stranden, och njuta av vindarna från havet.

Idag har jag åter varit i Chinandega på skolbesök och tittat på deras laboratorieutrustning, som är stor, men i otroligt dåligt skick. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att få ordning på alla dessa jätteutrustningar som står och nästan förstörs p.g.a. okunskap.

......

Det börjar bli varmare igen. Jag tror inte det är så mycket men i alla fall tillräckligt för att man ska märka det och börja svettas bara man sitter. Jag tror att 'svettgränsen' på kvällarna ligger på 30 grader.

......

Nu börjar det här rekordlånga brevet närma sig sitt slut, så jag säger väl hej då och sköt om dig.

Kram, SusanneNicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev