Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


Klicka på bilden för att se den i lite större format!

Det italienska huset.

Italienska huset och San Marcos


Jinotepe, onsdag 22/6

Hej mamma!

Nu sitter jag hemma hos U och R alldeles ensam och skriver. De är borta båda två.

Nästa vecka flyttar jag till det italienska huset, det blev klart redan i måndags kväll. Tyvärr så måste jag antagligen flytta igen redan i november eller december eftersom kontraktet på huset går ut då och italienarna är på väg härifrån. Men det blir i alla fall bättre än att bo kvar med J. Huset är stort och enormt fint. Jag får ett eget rum och delar dusch och toalett med en italiensk tjej som åker hem i mitten på juli. Än så länge bor K, en tysk tjej och två italienska tjejer där. Vi delar på en 'empleada' som lagar lunch, städar och lite annat. Hyra behöver jag inte betala eftersom den italienska organisationen står för den. Synd bara att det är så kort tid jag kan bo där, för jag tror att jag kommer att trivas.

I tisdags morse åkte jag med mina jobbarkompisar på MED i León till San Marcos igen (var ju där i februari också) för att delta i diskussioner om ett förslag på kursplan för årskurs 9 i fysik som ska börja gälla nästa år. Det är ganska intressant att diskutera och föreslå förändringar och jag upptäcker att man lyssnar ganska mycket på vad jag säger. Jag trivs bara bättre och bättre med mitt jobb.

Sju km från San Marcos ligger Jinotepe där U och R bor och därför passar jag på att hälsa på dem och prata lite svenska som omväxling. R vet du väl vem det är. Han jobbar också som fysiklärare. U jobbar för UBV som barnmorska. Det slumpade sig så att R:s tjej är på besök och hon och R for iväg till Rivas i morse och kommer inte tillbaka förrän på fredag. Och U jobbar i natt och kommer inte hem förrän jag har åkt i morgon bitti, så jag får vara här ensam i kväll.

Den här delen av landet ligger högt och därför är det betydligt svalare här än i León, även om solen steker mitt på dan. Men på nätterna är det kallt och jag sover med dunsovsäcken över mig som ett täcke. Här är också ett av kaffedistrikten.

I morgon bitti ska jag lifta till San Marcos och fortsätta prata kursplaner, men på eftermiddagen är det slut och då åker jag med MED tillbaka, men hoppar av i Managua, för sen blir det midsommarfirande på Casa Sueca med alla svenskar. Vi ska äta potatis, sill och knäckebröd, var nu de har fått tag på allt det. På lördag blir det sen en fotbollsmatch mellan SVS och UBV. Och förstås bad i Xiloá, den härliga vulkansjön strax utanför Managua.

......

Nu kan jag faktiskt inte komma på mer att skriva (konstigt, va?) så nu slutar jag.

Ha det så bra och kram till er alla.
SusanneNicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev