Framsidan Innehållssidan Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com


Klicka på bilderna för att se dem i större format!

Sassa i hängmatta.

Kyrkan La Merced i León.

Ankomst


3/1 -88

Hej mamma!

Resan gick bra hit och jag mår jättebra, förutom lite röda armar efter att ha suttit på flaket på Toyotan ca en timme på väg till León igår. Vårt flyg från Arlanda gick till Amsterdam, där vi bytte till ett större, som gick ner i Curacao, Guatemala City och till sist i San José. Där satt vi sen ca sju timmar innan vi sen tog planet till Managua. I San José i transithallen firade vi det svenska nyåret kl. 17 med lite champagne som stänkte ner golvet. Och sen i Managua möttes vi med bil och blev nästan direkt körda till en nyårs- och välkomstfest. Trötta var vi eftersom vi knappt sovit något på nästan två dygn och jag somnade rakt upp och ner på en stol, omgiven av folk som pratade och alla dessa ljud från cikador och fåglar, som är något jag reagerade på från början. Värmen är inte så fruktansvärd som jag trodde att den skulle bli. Det är väl solen som är jobbig, det att jag bränner mig så lätt. Men jag får väl ta det lite lugnt tills jag fått en grund. Än har jag inte blivit dålig i magen trots att jag inte varit vidare försiktig och t.o.m. druckit kranvattnet. Men alla säger att här i Managua och i León är vattnet ok. Något som är svårt att få tag på är toapapper och som tur var stoppade jag ner en halv rulle i ryggsäcken, men det är snart slut, eftersom ingen av de andra hade med sig.

Vad jag vet om framtiden är att vi denna vecka ska fixa en massa papper och besöka något ministerium. Sen den 11/1 börjar spanskkursen på två veckor, då vi ska bo i olika familjer i Managua. Därefter åker vi på en rundtur på en vecka i delar av Nicaragua. Sen kommer jag att vara en kort tid på MED och sen 'prya' två veckor hos R. som också är fysiklärare i södra Nica. Och sen, troligen i mars, åker jag till León där jag redan fått ett rum, som jag varit och tittat på. Lite sjabbigt, men det lär vara svårt att hitta bostad där. Ja, vi tog en tur till León igår och kom tillbaka idag. I natt har jag sovit i en hängmatta omgiven av myggnät ute i fria luften på en stor altan. Jag vaknade vid ljudet av tuppar som gol och olika kyrkklockor som avlöste varandra. León har 27 kyrkor(!).

Fram till den 11/1 bor jag och två till i Casa Sueca, som är ett stort fint hus med en mysig trädgård, där man sitter och njuter på kvällarna. Solen går ner strax före 18 och det går väldigt snabbt.

Av kriget har jag inte märkt något alls ännu. Ser lite militärer här och var, men jag såg faktiskt fler i Chile. Det värsta är nog att få tag på saker. Det har varit torka i år och därför finns det inte mycket bönor. När man går in på en restaurang finns inte all mat och inte dryck heller. Jag skriver väl senare och berättar vad du skulle kunna skicka. Du får hälsa alla att jag mår bra.

I León kommer jag att få en adress, den får du sen.

Ha det så bra och skriv.

......

Kramar från SusanneNicaraguasidorna Förra brevet Nästa brev Alla brev