Framsidan | Innehållssidan | Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com |
Senast ändrad 2006.07.18.
Focaccia'Focaccia' är ett vitt bröd täckt med olivolja, salt och rosmarin, som säljs i varje italienskt bageri. Jag gör det ibland med någon slags fyllning och serverar det som kvällsmat. Ingredienser:
Häll mjölet i en hög på bakbordet. Tillsätt saltet och oljan. Lös jästen i lite av vattnet. Häll blandningen i mjölhögen och blanda. Häll ner resten av vattnet och knåda degen ordentligt på bakbordet. Tillsätt eventuellt mer mjöl, alternativt vatten, så att degen blir fast och inte klibbar. Låt degen jäsa övertäckt på bakbordet i drygt en halvtimme. Om jag ska fylla focaccian gör jag i stället så här efter att ha knådat ihop degen
(den ska inte jäsa första gången!): När focaccian är färdiggräddad och avsvalnad skärs den i bitar och äts som den är. Buon appetito! Andra recept: |
Italiensidorna | Min italienska svärmor | Italienbilder | Berlusconi |