Framsidan | Innehållssidan | Kontakt: ompio57(snabel-a)gmail.com |
Senast ändrad 2006.07.18.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PestosåsVarje vår sår jag basilikafrön eller köper små plantor basilika som jag sedan planterar om i större krukor. Basilikabladen är huvudingrediensen i den gröna pestosåsen som används till framför allt pasta men även till ris. Inte förrän jag flyttade tillbaka till Sverige började jag göra min egen pestosås. Det här är mitt recept, antagligen lite modifierat jämfört med den 'riktiga' pestosåsen. Ingredienser:
Skär gärna vitlöken och fårosten i mindre bitar och blanda sen alla ingredienser
i en mixer av något slag. Det går utmärkt med en stavmixer och ett rostfritt litermått. Observera att kvantiten är mycket ungefärlig! Det ska bli
en trögflytande sås, så prova dig fram, liksom jag gjorde en gång. Buon appetito! Andra recept: |
Italiensidorna | Min italienska svärmor | Italienbilder | Berlusconi |